Oldal kiválasztása

Tébolymarketing

10. Fejezet

 Tömegmarketing – Ideje elmenni az éves szűrésre

A pszichiáterek ragaszkodnak ahhoz, hogy az általános mentális egészségügyi szűrés mindenkinek előnyére válna.

Ma az álmuk jó úton van a megvalósulás felé, mert egy elnöki tanácsadó csoport, az Új Szabadság Mentális Egészségügyi Bizottság terveket dolgozott ki arra, hogy az amerikai társadalom széles rétegei mentális betegségekkel kapcsolatos szűréseken essenek át.

Ám a mentális egészségügyi szűrés sokak számára máris az élet elkerülhetetlen velejárója. Az állami gondozott gyerekek szűrése és gyógyszerezése ma már hétköznapi dolog. Ugyanez a helyzet az egyenruhás testületekben szolgáló férfiaknál és nőknél.

És már vannak tervek arra is, hogy szűrjék és lehetőleg drogozzák a terhes nőket, s ezáltal a még meg nem született gyermekeiket is.

Ennek a gyógyszerezésnek a megvalósításához pszichiáterek és kutatók, akiket 11 gyógyszergyártó cég finanszírozott, egy fokozatokra osztott táblázatot készítettek, amely megköveteli, hogy a legújabb és legdrágább pszichiátriai szereket írják fel a mentális gondokkal küszködő pácienseknek – és ha ez nem működik, elektrosokk-kezelést kell kapniuk.

Mindezek fényében mi történik a páciensekkel, miután diagnosztizálták és bekapcsolták őket a tudatmódosító gyógyszerezés gépezetébe?

Jogsértést tapasztalt pszichiátriai kezelések során?

Nem kell annyiban hagynia!

 

A pszichiátriai intézményekben történő egyéni visszaélések, emberi jogi sérelmek, betegjogok megsértése esetén nyújtunk segítséget a sértetteknek, s ez számos esetben vezetett már a visszaélést elkövető pszichiáter vagy intézmény jogos elmarasztalásához.

Ha a sértettet:

  • jogtalanul, alapos indok hiányában szállították be és/vagy tartják bent akarata ellenére a pszichiátrián
  • bizonyíthatóan károsodás érte a pszichiátriai kezelése következtében (túlgyógyszerezés, elektrosokk, stb.)
  • megkérdőjelezhető okokra hivatkozva helyezték gondnokság alá és fosztották meg jogaitól
  • indokolatlanul bélyegezték meg pszichiátriai diagnózissal, ami miatt hátrányos helyzetbe került
  • bántalmazták vagy zaklatták a pszichiátriai kezelése alatt